Burgonyás lángos
Hozzávalók a tésztához:
- 1/2 kg liszt
- 25 dkg áttört, főtt burgonya
- 1 dkg só
- 1,5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 10 dkg cukor
- 7 dkg zsír
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A lisztet tálba tesszük és meleg helyen tartjuk. 1 dl tejet cukorral,
élesztővel és néhány evőkanálnyi liszttel elkeverjük. Kovászt készítünk és azt is meleg
helyre állítjuk. A frissen főtt burgonyát szitán áttörjük és a sót hozzáadva a langyos liszttel
elkeverjük. Hozzáöntjük a megkelt kovászt, a megmaradt langyos tejet, a félkemény tésztát és
dagasztjuk. Jól kidolgozzuk, azután liszttel meghintve és ruhával letakarva megkelesztjük
(3-szor átgyúrjuk közben). A megkelt tésztát nyújtódeszkán ujjnyi vastagra elnyújtuk, egyenletes
darabokra elvágjuk, és mindkét oldalán aranysárgára sütjük.
JÓ ÉTVÁGYAT!